This page is locked by an interpolator till analyzing the log files. Un itinerari per la història oculta dels grans hotels de Ciutat Vella | Casastristes.org

Un itinerari per la història oculta dels grans hotels de Ciutat Vella

granhotelbcn.jpg

Us convidem a fer un volt pels carrers dels nostres barris. Volem dur-vos per una "ruta turística" anòmala en la qual, en comptes d'esglésies i museus, anirem a visitar alguns dels hotels i projectes hotelers més significatius del centre de Barcelona. Alguns d'aquests edificis ja estan construïts i en ple rendiment. Altres són, de moment, tan sols un projecte i, en alguns casos, encara pendent d'aprovació. La majoria, però, són hotels de luxe.

Dissabte 10 de juliol, a les 11:00h, davant del Palau de la Música Catalana

Han passat ja 18 anys des de que Barcelona s'autoproclamà com la Seu dels millors Jocs Olímpics de la història. A partir d'aquell moment el somni dels nostres empresaris i polítics de posar aquesta ciutat en el mapa internacional dels destins turístics pot considerar-se acomplert. Ja tenim turistes! I no pas pocs! Els nostres carrers, les nostres places estan en l'imaginari desitjat d'una ampla categoria de potencials visitants: des de l'adolescent europeu a la recerca de diversió i terrasses assolellades on tastar la famosa sangria, passant pel japonès que vol acomplir el seu somni d'aprendre flamenc, fins al jove arquitecte europeu desitjós de treballar en una ciutat on qualsevol cosa pot ser construïda, fins i tot un gratacels de 100 mts d'alçada a primera línia de mar. I que podríem dir de tants i tants romàntics que escullen Barcelona per celebrar el seu acomiadament de solter!? Tots volen venir a passar com a mínim un cap de setmana en aquesta ciutat.

Estimats veïns i veïnes de Ciutat Vella, volem convidar-vos a fer un volt pels carrers dels nostres barris, Volem dur-vos per una "ruta turística" anómala en la qual, en comptes d'esglèsies i museus, anirem a visitar alguns dels hotels i projectes hotelers més significatius del centre de Barcelona. Algnus d'aquests edificis estan ja construïts i en plè rendiment. Altres són, de moment, tan sols un projecte i en alguns casos, encara pendent d'aprovació. La majoria, però, són hotels de luxe. Les visites que us proposem serviran per analitzar els impactes que está provocant el turisme en el teixit social, econòmic i urbanístic de la nostra ciutat. En les diferents etapes d'aquest itinerari es parlarà de com el Districte segueix perdent població i usos de l'espai píblic, mentre que bars de moda i restautants prohibitius proliferen arreu; de com la construcció d'hotels i apartaments turístics on abans hi havia veïns i veines ha contribuït a l'alça dels preus d'un habitatge cada vegada més escàs; de com a través de projectes com el conegut Hotel del Palau es va esborrant el patrimoni històric de la nostra ciutat, i un llarg etcètera.

El nostre centre històric es va convertint dia rere dia, esfondrament rere esfondrament, en una inmensa escenografía d'un parc temàtic en el que no sembla que ens quedi altra opció que convertir-nos en els figuants d'aquest gran espectacle que és Barcelona. Ens cal realment una altra Venècia aquí?

http://granhotelbarcelona.blogspot.com/